Ti možeš da radiš posao koji obožavaš i da sa lakoćom odlaziš na onaj koji radiš. Možeš da imaš podržavajuće odnose, finansijsko obilje. Možeš da imaš, budeš i radiš sve što poželiš. Negativne emocije, koje osećaš zbog ranijih dogadjaja i koje te sprečavaju da dišeš punim plućima, mogu da postanu tvoja prošlost. I to je, jednostavno, tako. A ja ću ti pokazati kako.

USLUGE

Jer osećaš da možeš više od ovoga što imaš sada, u mislima si oslikala svoj bolji život i pitaš se kako da viziju pretočiš u stvarnost.

icon01-green

Koučing 1 na 1

Moguće je da živiš po svom. Raditi posao u kojem ne uživaš može da bude prava noćna mora. Biti bez energije u poslepodnevnim satima, kada deca čekaju na tebe, suprug želi da razgovarate, a roditelji da te vide, vrlo je iscrpljujuće.

icon01-green

Radionica

Moguće je da mislima iskreiraš život po svom. Radionica „Kormilo života je u tvojim rukama“ od 05.6.2023. godine do 03.7.2023. godine. Ti imaš viziju svoje budućnosti i pitaš se kako da je ostvariš, a ja ti pružam mogućnost da to učiniš.

Naše druženje se ne završava po isteku koučing sesije niti radionice jer sam ja tu za tebe sve vreme trajanja našeg zajedničkog rada na kreiranju tvog života iz snova. Tvoja sam podrška i najverniji navijač.

Najčešća pitanja

Koučing je veština, koja te, metaforički rečeno, na lak, brz i, često, zabavan način vodi, iz mesta u kojem se trenutno nalaziš, tamo gde želiš da budeš. Negde sam pročitala i oduševila se definicijom da je to umetnost podsticanja postignuća druge osobe. Jer, on to i jeste…zaista. Podržava te da kreiraš i živiš život po svojim merilima. Koučing je, jednostavno, stil života. Pomaže ti da otkriješ svoje unutrašnje blokade, koje te sprečavaju da ostvariš željeno ili ti otežavaju put ka tome. Takodje, daje ti jasnoću i olakšava donošenje odluka.

Na koučing sesiji me upoznaješ sa svojom trenutnom situacijom i onim što želiš da postigneš, a, zatim te ja, pitanjima i procesnim tehnikama, osnažujem za to.  

Broj koučing sesija je individualan, zavisi šta je problem. Često su dovoljne 3 do 5, ali može biti potrebno i više, kao i manje.

Da bi neko postao kouč, potrebne su specijlane edukacije za to. Što se mene tiče, završila sam Koučing akademiju kod Slavice Squire, čime sam stekla sertifikat profesionalnog kouča. Da bih dobila sertifikat, bilo je potrebno da uradim 50 sati koučinga sa klijentima, kao i 5 sati koučinga da imam kao klijent sa licenciranim koučem. Takodje, završila sam edukaciju za wingweave koučing i stekla medjunarodno priznati sertifikat. Pored ovoga, završila sam Neurolingvističko programiranje (NLP) Practitioner i Master, za koje, takodje, posedujem medjunarodno priznate sertifikate. 

Prvo, bilo bi dobro da znaš koje kvalifikacije kouč ima, kao i koja je njegova oblast delovanja. Jer, postoji mnogo vrsta koučinga. Npr. moje oblasti su majndset, što znači da te podržim da podesiš svoj um tako da sa lakoćom postižeš ono što želiš, da otkloniš blokade ka tome i rad na emocijama. Zatim, potrebno je da osetiš da možeš da veruješ osobi, kao i da ti odgovara njegova energija. Bez obostranog poverenja i energetske kompatibilnosti, nema kvalitetnog koučinga.

Koučing je za tebe ako shvataš da u tvom životu ima mesta za poboljšanje u bilo kojoj oblasti, želiš to i tražiš način. Voljna si da uložiš sve svoje resurse-vreme, novac i energiju da bi obezbedila sebi još lepšu i lagodniju budućnost, kao i svojoj porodici sa tobom ispunjenijom i zadovoljnijom.

Apsolutno. Sve što kažeš kouču, ostaje izmedju tebe i njega. Kouč može da otkrije tvoj identitet samo uz tvoju izričitu saglasnost.

Može. Najmladje dete, sa kojim sam radila, imalo je 7 godina. 

Najefikasnije je kada se radi na 7 do 10 dana jer se tako najbrže dolazi do željenog rezultata.

Promena se najbrže postiže na individualnoj koučing sesiji jer je kouč posvećen samo tebi i tvojoj temi. On vodi kroz proces samo tebe. Na radionici dobijaš uvid u sebe na dubljem nivou i otkrivaš prostore za rad. Svakako, i tu dolazi do promene samim tim što uvidjaš zašto je tvoj život takav kakav jeste, pronalaziš uzroke i otklanjaš ih. Sve to uz instrukcije kouča, koje važe za sve polaznike.

Koučing je usmeren na sadašnjost i budućnost, problem rešava na samo nekoliko sesija, znači nekoliko nedelja. Psihoterapija je usmerena na prošlost, pomaže ti da prodješ kroz ranije traume i može trajati godinama. Psihoterapeut može da ti postavi dijagnozu, kouč ne može. Psihoterapija ti otklanja bol, koučingom otkrivaš sebe na dubljem nivou i osnažuje te za ono što želiš da postigneš.

Samo u iznimnim situacijama, kada mu saopštava da izlazi iz okvira koučinga. Klijent najbolje zna šta je dobro za njega i toga još nije svestan (zato i jeste na koučingu). Kouč ga podržava da to i osvesti. Dakle, kada dodje na koučing, klijent, sa problemom, donosi i rešenje … skriveno i, uz vodjstvo kouča, ga otkriva.