REKLA SAM
ZBOGOM TUZI I BESU

O meni

Ćao, ja sam Slobodanka Jungić, alijas Boba. Tu sam za tebe da ti pomognem da strah, bes ili tugu transformišeš u mir, zahvalnost ili šta ti, već, želiš.

Putovanja su moja strast. Uživam u boravku u prirodi i plivanju. Pisanje jutarnjih stranica je neizostavno na „to do“ listi. Volim crnu čokoladu, osvežavajuće napitke i Chipsy. Obožavam humor i smeh. Nekada mi zameraju što se smejem iz sveg glasa. Ne marim za to.

A najviše od svega me ispunjava da podržavam žene da se oslobode emocija koje im kvare kvalitet života. 

Ispričaću ti kako je sve počelo

 

Kao dete, želela sam, kao i mnoge devojčice, da budem učiteljica kada porastem. Kasnije me je zainteresovala psihologija, ali sam, uz seriju „Zakon u Los Anđelesu“, zavolela advokaturu.

Kako me ta ljubav nije napuštala od 6. razreda, pa sve do upisa na fakultet, postala sam diplomirani pravnik. I pokazalo se to kao dobar izbor. Uživala sam u svom poslu oko decenije, kada sam shvatila da me više ne ispunjava.

I ne samo to, bila sam nezadovoljna na, gotovo, svim životnim poljima. Nisam imala dovoljno novca. Odnos sa roditeljima mi je bio na ivici eskalacije. Sa prijateljima sam počela da se razilazim. Sve ovo je uticalo da se osećam kao u beznađu i, bukvalno, sam se plašila svoje budućnosti. Tuga je preplavljivala moje srce, a bes kipteo iz mene. Pitala sam se da li ću zauvek samo maštati o sreći. Bilo je trenutaka kada sam želela da vrištim, a nisam imala snage. Bila sam umorna od života na pragu 40.

Jesam ja putovala i ugađala sebi na razne načine, ali, dok su mi drugi govorili da baš znam da uživam, u meni je jecala praznina.

Onda sam upoznala Neurolingvističko programiranje ili, kako volim da kažem, nauku ličnog prosperiteta.  Videla sam svetlo na kraju tunela. To je bio samo početak mog rada na sebi. Kroz učenje i primenu raznih drugih tehnika, život mi se promenio za 180 stepeni. Sada sam ispunjena i zadovoljna. Pronašla sam svoju životnu svrhu, ono zbog čega se rado budim u 5. Ali, stvarno. Imam novca dovoljno (što je, za sada, ok s obzirom da sam krenula iz debelog minusa), ponovo volim svoj posao, odnos sa roditeljima mi se znatno popravio (naravno, tu uvek ima mesta za napredak) i svakodnevno sam okružena ljudima sličnim sebi. Konačno osećam životnu radost. U ovome ključnu ulogu ima rad na emocijama primenom wingwave coaching metode, jer su tuga i bes moja prošlost.  

Ali, učiteljica u meni se nikada nije uspavala: ono što se do danas nije promenilo jeste naklonjenost psihologiji i ljubav prema podučavanju drugih. Podstaknuta promenama koje sam iskusila, osetila sam kao poziv da podržim druge žene na putu lične promene, koja će se, neminovno, odraziti i u njihovom spoljašnjem okruženju.

Tako je počela moja karijera profesionalnog kouča u vreme kada većina ljudi nema pojma šta je to ili, u najboljem slučaju, misli da je nešto kao psihoterapeut. U vreme kada se pitaju šta će to nekome, kada može da razgovara sa mamom, babom, najboljom drugaricom. U vreme kada većina zna da daje savete drugima i ima mišljenje o, gotovo, svemu. 

Volim da učim i razvijam svoje veštine i sposobnosti. Potrošila sam brdo novca od svoje državne plate na edukacije vezane za lični razvoj i individualne tretmane. Čak mi je i korona dobro došla kao izgovor za ne ići na putovanja, kako bih vreme i novac investirala u sticanje znanja i veština da bih postigla ono što mi je najvažnije –unutrašnji mir. Tako sam postala NLP master, profesionalni i wingwave kouč i kvalifikovala se za rad sa ljudima.

 

Svake prve srede u mesecu u tvoj inbox sleće moj newsletter i daje ti konstruktivne, lake i, nadasve, zabavne načine da se osećaš dobro.

Ne želiš to da propustiš, zar ne?

pngegg

I, dosta je bilo o meni, hajde da pričamo o tebi

Danas koristim naučeno kako bih tebe podržala u oslobađanju od neželjenih emocija, poput straha, tuge ili besa i na taj način ti pomognem da živiš ispunjenije i ostvaruješ svoje ciljeve. Da, možda nisi znala da su emocije jedan od glavnih kamena spoticanja na našem putu napretka. Zamisli kako bi bilo da ne osećaš više ljutnju ili tugu zbog odlaska (na bilo koji način) voljene osobe ili zbog događaja iz prošlosti, bilo da je to borba za život prevremeno rođenog deteta ili zato što te je povredio bivši partner. Samo zamisli kako bi bilo da sa lakoćom ideš kroz život bez krivice zbog onoga što nisi ili jesi učinila. 

Ne, ja nemam nikakav čaroban štapić kojim bih zamahnula i ostvarila ti ovo. Imam samo volje, veštine i znanja da ovaj svet učinim makar malo boljim mestom.

Znaš kako kaže Vejn Dajer: „Nemoj umreti dok je muzika još u tebi”.

Pa, hajde da zajedno napravimo od tvog života remek delo. 

Sertifikati

EVO KAKO MOGU DA TI POMOGNEM

Jer osećaš da ti je dosta besa, straha ili tuge, maštaš o mirnom i ispunjenom životu i pitaš se kako da to ostvariš.

 

icon01-green

Koučing 1 na 1

Moguće je da neprijatne emocije, poput straha, tuge ili krivice, zameniš prijatnima, poput mira ili staloženosti i, konačno svim čulima osetiš lepote života.


icon01-green

Radionica

Moguće je da mislima iskreiraš život po svom. Radionica „KORMILO ŽIVOTA JE U TVOJIM RUKAMA“, na ZOOM platformi, koja je u pripremi.
Ti imaš viziju svoje budućnosti i pitaš se kako da je ostvariš, a ja ti pružam način da to učiniš.

Naše druženje se ne završava po isteku koučing sesije jer sam ja tu za tebe kada god ti zatreba u danima između dva tretmana odnosno još 30 dana nakon poslednjeg viđenja.

Utisci o radu sa mnom

Utisci mojih klijentkinja

Pre nego sto sam otkrila Bobu, borila sam se sa nizom problema, izmedju ostalog zapostavljala sam obaveze po kuci i borila sam se sa viskom kilograma. Dugo sam se borila da resim ove probleme sama i nije islo. Boba mi je sama predlozila sesije. A najvise me je ubedilo da one rade kada sam pocela da mrsavim bez truda, sto je bila tema jedne nase sesije. Imale smo sesije i na druge teme i u svemu sam videla napredak. Sada se osecam rasterecenije, nakon resavanja dugogodisnjih problema.

Danijela, 32 godine, novinarka

Posto Bobu poznajem od osnovne skole pratila sam njen rad na sebi i njene velike promene . Odlucila sam da porazgovaram sa njom jer svakako zelim veci progres u svom poslu . Dosla sam kod nje jako bi pr9menila svoja razmisljanja o novcu i i postavljenjim vrednostima kod sebe koje sam zelela da promenim . Prilikom prvog sastanka sa njom odmah smo uspesno promenli uverenja u pogledu i odnosu sa finansijama . Od istog momenta je krenulo sve jos bolje u poslu. Preporucila bih Bobu jer je temeljna , stabilna, tacno zna i vidi sta treba da se resava i rezultate vidite odmah , ukoliko ste vi spremni na promenu .

Miljana, 44 godine, profesorka i preduzetnica

Pre nego što sam počela da radim sa Slobodankom imala sam problem sa plasiranjem mojih ideja u sferi posla. Pribojavala sam se da istupim iz zone poznatog u poslu i aktiviram se ka izgradnji svoje lične poslovne priče. Pokušavala sam sama da rešim taj problem na različite načine ali su se dešavale situacije koje su me vraćale na početak. U celom tom procesu osećala sam se zaglavljeno. Rad sa Slobodankom me je opustio. Ono što mi je posebno značilo jeste njeno praćenje mog procesa bez nametanja rešenja. Takođe mi je mnogo značilo što ume da sluša i da u onom što kažem prepozna moje nekorisne programe. Kako smo radile problem se rešavao. Prosto sam osetila da se u meni nešto presložilo i počela sam spontano i lako preduzimati korake. Nakon celog procesa moj život se promenio. Počela sam sama stvarati prilike, a time se počele prilike pojavljivati. Osećam se samopouzdanje u poslovnoj sferi života. Hvala Bobo ❤️

Nataša, 43 godine, vaspitačica i edukator

Imam više samopouzdanja tačno znam šta želim!

B., 56 godina, medicinska sestra

Opuštenija sam. Manje me bole ledja odnosno ne osećam teret i vidim da imam više mogućnosti. Zapravo promenio se osećaj da mogu mnogo toga i da otprilike znam šta ću dalje. Još osećam pomalo bolove u stomaku ali je mnogooo lakše, ne nerviram se.

Nataša, 55 godina, diplomirani inženjer mašinstva

Svake prve srede u mesecu u tvoj inbox sleće moj newsletter i daje ti konstruktivne, lake i, nadasve, zabavne načine da unaprediš svoj život u različitim oblastima. 

Ne želiš to da propustiš, zar ne?

pngegg